Продукти\INTRALOK

Връзка между стар и нов бетон и полимеризираща добавка за ремонтни смеси

ТЕХНИЧЕСКО ОПИСАНИЕ

Слепващият агент INTRALOK e водна дисперсия от слепващи полимери, комбинирани специално за модифицирани композиции с Портланд цимент. Представлява млечно бяла, непожълтяваща течност, готова за употреба като външен или вътрешен слепващ агент. Когато е правилно размесена и нанесена, INTRALOK формира залепващ слой между стария и новия бетон, който е с по-голяма здравина, отколкото бетона.

Циментовите разтвори, модифицирани с INTRALOK са твърди, жилави и дълготрайни. Той предлага по-добри якости на опън, огъване и удар. Циментовите разтвори и бетона, модифицирани с INTRALOK, показват също така и типично по-голяма адхезия.

Бътонът, модифициран с INTRALOK не се поврежда от ултравиолетовите лъчи и не пожълтява.

УПОТРЕБА

Най-честата употреба на INTRALOK е за поправки и препокриване на бетонови повърхностти, пръскани и попълващи слоеве, ремонт на панели и греди в сгради, ремонти в бетоновите плочи на индустриални подове, магистрали и мостове.

INTRALOK е идеален за интериорни и екстериорни връзки, топинги, изравняване, кръпки и покриване на бетон и замазки. Като слепващ агент подобрява адхезията на ръчно положения бетон или замазка. Модифицираната с INTRALOK замазка осигурява отлична адхезия към различни повърхности, включително бетон и зидария. Резултатът е по атрактивен, дълготраен, еднороден и устойчив на атмосферни влияния бетонов финиш, чиято стойност е значително по-малка отколкото стойността за шлайфане или полиране.

INTRALOK е също идеален за прилагане като връзка или добавка в разтвори за шприцоване, замазки, финишни смеси и мазилки.

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ПРЕДИМСТВА

        Осигурява отлично залепване към бетона

        Функционира еднакво ефективно за интериорни или екстериорни ремонти между нов и стар бетон

        Предлага много по-добра якост на огъване, адхезия и удароустойчивост, плюс отлична износоустойчивост

        Осигурява твърда, трайна и устойчива на атмосферни влияния финишна повърхност, струваща далеч по-малко отколкото шлайфането или полирането

        Нямя да пожълтее с времето

        Не образува петна или разноцветие

        Готов за употреба не изисква допълнително смесване

        Намалява пропускливостта

        Намалява появата на хлориди на повърхността

СПЕСИФИКАЦИИ

        ASTM C 1059, Type 1 (Re-emulsifiable)

        Одобрен от Министерството на транспорта, Квебек-Канада

ОПАКОВКА

1 gallon (3.79 л) кутия (4 в кашон)

5 gallon (18.93 л) кофи

55 gallon (208.20 л) варели

РАЗХОДНА НОРМА

Приблизително 4.91 м2/литър директно.

НАНАСЯНЕ

Подготовка на повърхността ... Всички повърхности трябва да бъдат структурно здрави, чисти и без грес, масла, прах, противосъсъхвателни агенти, отделители и други чужди замърсители. Всички хлабави и нездрави части от бетона трябва да бъдат отстранени. Накиснете предварително всички повърхности с вода, преди нанасянето на INTRALOK (повърхността трябва да е влажна, но без локви и стояща вода). Свързващият агент  INTRALOK трябва да бъде старателно втрит в подготвената повърхност, за да се реализира максимален слепващ ефект. Циментовите материали трябва да бъдат нанесени докато INTRALOK е все още лепкав.

Смесване ...Спесифични пропорции на смесване за различни INTRALOK смеси са показани на опаковката. Всички предпазни мерки, информации за смесване и нанасяне и други указания, отпечатани на опаковката, трябва да бъдат прочетени и следвани. За нормално смесване са необходими сухи Портланд цимент и пясък. Смеси INTRALOK и вода, добави сместа от цимент и пясък и след това разбъркай получения разтвор старателно. Количеството на водата трябва да бъде определено опитно ... затова добавете само 50% от водата към INTRALOK, преди добавянето на цименто-пясъчната смес. След старателното предварително разбъркване, добави допълнитено необходимото количество вода, докато се получи желаната консистенция.

Смеси за нанасяне по обем

1.      Шприц за връзка

1 част INTRALOK

2.5 части Портланд цимент

2.5 части фин пясък (АSTM C 144)

Вода: достатъчно за лепкава, кремова консистенция (ориентировъчно 1 част)

С едногалонна опаковка INTRALOK, използвана за шприц за връзка ще се получи около 0.14 м3 смес, достатъчна за покриване на площ от 8.45 м2 при дебелина 1.59 мм или 4.23 м2 при дебелина 3.18 мм. Нанасяй с четка с твърд косъм; увери се че втриваш сместта в порите на съществуващия бетон.

2. Смес за повърхностни кръпки и замазки:

1 част INTRALOK

5 части Портланд цимент

15 части фин пясък (ASTM C 404, размер №2)

Вода: достатъчна за консистенция за нанасяне с мистрия (приблизително 2 части)

Пробна площ трябва винаги да се изпълнява, когато INTRALOK ще се използва с пигменти, за да осигурите правилния цвят, тоналност и устойчивост на изветряване.

3. Смес за мазилки:

1 част INTRALOK

5 части Портланд цимент

15 части фин пясък (ASTM C 404, размер №2)

Вода: достатъчна за консистенция за нанасяне с мистрия (приблизително 2 части)

С едногалонна опаковка INTRALOK, използвана в смес за замазка или мазилка ще се получи около 0.05 м3 смес, достатъчна за покриване на площ от 7.99 м2 при дебелина 6.35 мм. Замазката или мазилката трябва да се положат докато разтвора е все още мек и пластичен.

3. Финишна смес (за повърхности без трафик):

1 част INTRALOK

10 части Портланд цимент

10 части фин пясък (ASTM C 404, размер №2)

Вода: достатъчна за консистенция за нанасяне с четка (приблизително 4 части)

 

МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

Предпазвай от замръзване. Приблизителното време за работа е 30-40 минути при 20оС. Работете внимателно при изпълнението на тънки покрития. Използвайте дървени маламашки когато е възможно. Заглаждането с метални инструменти трябва да бъде ограничено до възможното минимално минаване 10-15 минути след полагането. Когато INTRALOK се използва като слепващ разтвор и върху него се полага нормален бетон, използвай мембранен противосъсъхвателен агент. Ако положения горен слой съдържа INTRALOK в състава си, поливането на повърхността с вода при отлежаването на бетона не се препоръчва.

Смесите за шприц или замазките с INTRALOK трябва да се разбъркват старателно, за да се получи хомогенен разтвор. Отбягвайте въвличането на въздух. Чистете инструментите с вода веднага. Следвайте всички указания на етикетите на опаковките. Не добавяйте към готови смеси. Проектантът или потребителят следва да определи дали продукта е подходящ за дадено изпълнение и да поеме всички отговорности, свързани с това.

INTRALOK има срок на годност 6 месеца от датата на производство.

Забележка: Увеличеното количество на различни пълнители, разширители или добавки в бетоновата смес може да се отрази на бетона като наличие на по-голяма от нормалната порьозност и някои участъци с много порьозни петна. Разходната норма трябва да бъде съобразена да компенсира резултантното проникване, ако са необходими да се предвидят и допълнителни слоеве, за да се осигури правилна покритие и обработка на повърхността. Чети и следвай Информацията за нанасяне и Предпазните мерки. Виж Мaterial Safety Data Sheet за цялостна информация относно здравна безопасност и безопасност на труда.